Et hamsterhjul er hamsterens fitnesscenter og det er et must have i alle hamsterbure. Det er her hamsteren får brugt noget af al den energi den ikke ellers kan komme til at bruge i buret.
Et hjul er godt for flere ting bl.a kan nævnes:

  • hamsteren holdes i form og er aktiv,
  • forhindre at den bliver overvægtig
  • de forlænger dens liv

Hamster elsker også at løbe i hjulet, men det er ikke helt ligegyldigt hvilket hjul du vælger. Hjulet skal være den rette størelse og bygget af de rette materialer. Du skal inden du køber dig et hamsterhjul sikre dig at disse 2 betingelser er overholdt.

  • Hjulet skal have en fast bund. Tremmer er meget farlige for hamstere, da der er stor risiko for at deres ben sidder fast og brækker.
  • Hjulet skal være stort nok, da et for lille hjul betyder at de bøjer for meget i ryggen når de løber og dermed skader deres ryg.
    • Hamsterhjul til guldhamstere skal være 27 cm
    • Hamsterhjul til dværghamster skal være 20 cm

Anbefalinger af hamsterhjul

Nedenfor kan du se hvilke hamsterhjul vi anbefaler. Køber du et af disse, så er du sikker på at dit hamster ikke kommer til skade under træningen, og at det er i en god kvalitet. Der er ikke specielt sjovt at høre på et hamsterhjul der knirker hele fra kl. 2-3 om natten, fordi hamsteren lige beslutter sig for lidt motion.

 

 

Trixie Løbehjul

Et af de allerbedste hamsterhjul på markedet er dette Trixie løbehjul. Det er lavet i plastik, men bygget af nogle gode materialer. Det er meget støjsvagt, så du kan sove om natten for din hamsters løberi.

Det kan både stå og hænge inde i buret, så det giver en god indretningsfleksibilitet i hamsterburet. Sikkerheden er god, da den har en lukket bagvæk og 4 åbninger hamsteren kan kravle ind ad.

Det fåes i to størrelse. Den store på 28 cm er for guldhamstere mens det lille på 20 cm er et dværghamsterhjul.

Specifikationer

Ø 28 cm x B 7 cm eller
Ø 20 cm x B 7 cm

Trixie Løbehjul i træ

Et andet Trixie løbehjul vi gerne vil anbefale er dette løbehjul. Det ligger prismæssigt lidt over ovenstående. Hamsterhjulet er da også lavet af træ, og synes vi, er virkelig flot lavet. Løbefladen er beklædt med kork for at være mest mulig skånsom overfor din hamsters ryg og led.

Kuglelejet er af god kvalitet, så du sikrer dig med dette fine løbehjul din nattesøvn. Stativet er stabilt så det står godt og sikkert uden risiko for at din plysbjørn kommer til skade.

Det fåes også i to størrelse og igen er det store hamsterhjul for guldhamsteren, mens det lille er et dværghamsterhjul.

Specifikationer

Ø 28 cm x B 8 cm eller
Ø 21 cm x B 5,5 cm

%d bloggers like this: