Hamster i hånd-640x480

Pelspleje: Sådan får din hamster en dejlig pels

Mange hamstere har ikke problemer med pelsen, hvis man bare giver dem muligheden for at passe den selv. Pelsen bliver let lidt fedtet eller måske uglet, men de fleste hamstere har ikke et decideret behov for at vi ejere aktivt gør noget for at pleje pelsen. En enkelt undtagelse er guldhamstere med meget lang pels her kan pelspleje af hamstere være nødvendig. Det er en fremavlet pels og hamsteren kan ikke naturligt selv pleje sådan en pels, så her skal den have en hjælpende hånd.

 

Børst din hamster

En lille børste er rigtig godt til at ordne den slags problemer. Der kan klumper og knuder redes ud, så pelsen kan blive blød og dejlig igen. Hvis der er store problemer med at pelsen klumper eller der hænger strøelse fast, så kan det måske være en ide at skifte til en anden strøelse der ikke filtrer ind i pelsen.Uanset om din hamster har lang pels eller ej, så er der mange hamstere der godt kan lide at blive børstet. Det er også derfor du formentlig vil opleve at din hamster hopper op i hånden, så snart den kan se at børsten er fremme.

Du kan bare bruge en almindelig tandbørste eller en anden lille børste er fint til formålet. 1 gang ugentligt bør være fint, men har du eller din hamster lyst til mere, så er det også helt ok 🙂

Sandbad til hamster

Den nemmeste måde at holde pelsen er at anvende chinchillasand i et lille kar. Her vil de fleste hamstere nyde at få lov at rulle rundt og rengøre sin egen pels. Sandet er meget fint og kommer ind i pelsen og er dermed med til at gøre pelsen blød, ren og modvirker dermed filtrer og klumper i pelsen. Sådan et sandbad kan blot være en lille skål med chinchillasand i, men der findes også lidt mere avancerede skåle der bedre holder sandet inde i skålen. Mange hamstere elsker deres sandbad og graver løs i det med det resultat at der står sand ud over det hele. Andre hamstere ser deres sandbad som et toilet, hvilket gør det lidt bøvlet med rengøring af pelsen. Det plejer stadig pelsen at de bevæger sig rundt i sandet, men ikke optimalt.

Du kan bruge en almindelig plastikskål som sandbad, men hvis din hamster griser meget med sandet, så kan det måske være en ide at bruge noget mere velegnet. Her kan man fx bruge et decideret sandbad med høje kanter bortset fra en indgang.

 

Bundmateriale

Bruger du savsmuld eller fx spåner så sætter det sig lettere i pelsen på hamsteren især hvis der er tale om en af de langhårede guldhamstere. Et alternativ er at bruge et bundmateriale der ikke sætter sig i pelsen. Her kan man fx anvende Carefresh, som ikke kan sætte sig i pelsen.

 

Anbefalet udstyr til pelspleje af din hamster

 

Chinchillasand

Her er et godt bud på noget sand til din hamster. Det her er meget fint sepiolit, og giver en dejlig blød pels. Det har i modsætning til meget andet sand ingen skarpe kanter.

Man bruger ikke så meget sand ad gangen, men vi har fundet et rigtigt godt tilbud på sand så du ikke skal købe nyt så tit. Via dette link kan du få det dobbelte sand til den halve pris.

Specifikationer

  • 4 kg

Carefresh

Det her er nok det ultimative indenfor bundmateriale til hamstere, og rigtig mange hamsterejere er rigtig glade for det. Det har en høj sugeevne, det sviner ikke nær så meget som spåner, 99% støvfrit, miljøvenligt og så sætter det sig ikke i pelsen. Det er et meget blødt materiale og derfor sætter det sig ikke i pelsen på dine hamstere. Det er dermed godt til pelspleje.

Bundmaterialet er lavet af cellulosefibre, biologisk nedbrydelige og er godkendt af EU. Så selvom det er farvestrålende så er 100% ok at anvende.

Specifikationer

  • 50 l
%d bloggers like this: