Ferie med eller uden hamsterferie uden hamster

For at slå det fast med det samme, så gælder dyreværnsloven også for hamsterejere, og heri slås det blandt andet fast i §3 stk 3 Enhver, der holder dyr, skal sørge for, at dyret tilses mindst en gang om dagen. Det er jo så uanset om det er en lille dværghamster, kat, hund eller papegøje. Når det er slået fast, så kan man derfor ikke bare rejse fra sin hamster når man skal på ferie, og det uanset om man kun er væk i en weekend. Hvad gør man så? Ferier og weekendture kan der være mange af, men det skulle gerne være muligt at komme afsted også selvom man har anskaffet sig en hamster.

Transport af hamster

Din hamster skal transporteres i en egnet transportkasse, så den ikke kommer til skade under transporten. Er I i bil og går fra hamsteren, så husk at der kan blive meget varmt i en lille transportkasse i en varm bil. Sørg altid for god ventilation i kassen. Derudover er der også en god ide med lidt strøelse og lidt mad den kan underholde sig med. Her er en lidt vandholdig kost rigtig godt hvilket kan være et stykke æble eller agurk.

Ferie med hamster

Man kan ikke have en hamster med alle vegne, men tager man fx i sommerhus i Danmark, så behøver det ikke være et større problem. Når I er fremme kan I sætte buret op og indrette det med strøelse, hjul, mad osv. Vær opmærksom på at hvis I skal til udlandet så gælder der særlige regler i de enkelte lande for indførsel af dyr. At have sin hamster med på sommerhusferie i Danmark, hvor det måske regner lidt ind i mellem, kan være en rigtig god adspredelse og virkelig hyggeligt. Har I eget sommerhus kan I evt. overveje at have et ekstra bur, så I slipper for at have det med også.

Ferie uden hamster

Der er flere muligheder for feriepasning fx:

  1. Naboer, venner eller familie
  2. Opdrætteren
  3. Dyrehandler
  4. Andre professionelle passere – se fx Care.com

Som omtalt ovenfor, så skal I, når ferien foregår uden hamsteren, sørge for at der er nogen der kan kigge til den daglig. Her vil naboer, venner eller familie være oplagt. De kan enten få hamsteren over til sig eller kigge til den hos jer. Er der tale om passere der ikke er vant til at omgås hamstere, så skal du sørge for at de bliver oplært grundigt inden den overdrages. En lille tjekliste vil også være fint, så de husker at give den frisk vand, mad osv.

Kan det ikke lade sig gøre med naboer, venner eller familie, så kan du prøve opdrætteren der solgte hamsteren eller evt. en dyrehandler der yder denne service. Alternativt kan man søge efter feriepasning af hamster på google. Der er helt sikkert nogle professionelle dyrepassere der mod betaling gerne vil tage sig pænt af din hamster mens du er på ferie.

%d bloggers like this: